torsdag 26. januar 2012

Enda en kjole..

 Det første jeg gjorde da jeg vi hadde vært på ultralyd å funnet ut at det var ei jente i magen, var å strikke kjole. Og flere har det blitt etterhvert som hun har vokst til. Her bruker vi kjoler ofte, og selv om det er kaldt, har vi ullbukser på under når vi skal i barnehagen.
Denne har vært ferdig en stund, og den er nå funnet fram siden vi snart skal til fotografen. Den er akkurat passe, så nå må den bare brukes masse :) Passer bra med varm alpakka og lange armer nå som det er så kaldt.
Oppskriften er fra Dale, og er strikket i Dales RoyalAlpakka.
Da jeg hadde strikket en rad med "knuter" angra jeg skikkelig og vurderte å rekke opp hele greia å strikke noe annet. Var mye jobb å strikke knutene, brukte vel en time å strikke en rad.
Nå som den er ferdig er jeg glad jeg ikke ga opp, jeg syns den ble nydelig :)
Nederst på kjolen har jeg sydd fast en bord med blonder. Syns det passa godt på kjolen, 
det ble litt gammeldags preg. Prikken over i`en :)
Her utnyttes dagslyset til det fulle. Er så godt med litt lengre dagslys for hver dag som går.
Akkuat nå er jeg i praksis, og jobber turnus, så da nyter vi formiddagen hjemme, og bare tar livet med ro:)
Akkurat nå har jeg en Korrigan til Adele på pinnene, i et nyydelig garn, Malabrigo sock. Spennende å teste ut nye garnsorter:)

Ønsker alle en videre fin uke:)

Line

lørdag 21. januar 2012

Retro dilla!

Andre prosjektet i 2012 ble denne genseren til Brage. Hadde store planer om å ikke kjøpe mer garn før jeg hadde halvert garnlageret, men det holdt visst bare noen dager ut i det nye året. Jeg lærer aldri! Hadde ikke nok ubleket hvit i lageret, og da jeg kom i butikken å så de fine fargene i Falk, endte jeg opp med å kjøpe nytt garn til hele genseren. Hadde vært spennende å telt og veid opp garnlageret, det er nok mer enn jeg tror. Jeg er alt for dårlig å bruke garn jeg allerede har. Får prøve å skjerpe meg litt :)

I dag er soldagen i Tromsø, og da måtte vi benytte anledningen til å gå ut å knipse noen bilder.
Skal bli godt med lysere dager :)
 

Siden jeg har en lang smal gutt valgte jeg å strikke genseren str 4 år med 8 års lengde. Den ble lang nok i massevis, og det ser ut til at han kan bruke den en god stund. Det er ganske lange fargeskift i mønsteret, så jeg har tvinnet tråden for hver tredje maske, så det skinner litt gjennom på det hvite. Men det er bedre enn at trådene skal bli slitt ut :)

 Mønsteret er Dale retro, modell 20710.
Hele genseren veier 312 gram, og jeg har brukt litt over ett nøste petrol, bittelitt grå, og resten hvit.

Ønsker alle en fin lørdag:)

Line

søndag 1. januar 2012

Romjulsstrikk

 Dette settet til en jente som enda ikke er født, hadde jeg som mål å strikke i romjula. Greide det akkurat, klokken halv tolv på nyttårsaften ble knappene sydd i :) 
Ble en rolig nyttårsfeiring i år, Brage fikk være med ut å se på rakettene for første gang. Nå får vi litt av en jobb med å snu døgnet på to syvsovere. Skal ikke klage, har vært deilig å sove litt lengre enn til kl 7 noen dager:)

Settet måtte testes ut på dukka til snuppa, og jeg vil tro det skal passe en nyfødt en stund.
Havskum mønsteret syns jeg er så nydelig, synd det ikke går lengre opp i størrelse enn 12mnd, for fikk lyst å strikke et sett til minsta her også.
Til den minste størrelsen gikk det med litt over to nøster lanett. Oppskriften er i et hefte fra Dale, nr 197, Strikkedesign til baby.
 Må vel hive meg rundt å strikke noen dukkeklær, Adele fikk hele fire dukker til jul, og dem er nok så lettkledd alle sammen:)

Vil ønske alle som leser bloggen min et godt nytt strikkeår!!:)

Line