søndag 23. september 2012

Jordbær og sjokolade..

Det var på tide med en ny nøstebarndress til lillemor. Måtte innse at den første jeg strikket i str 6 mnd var alt for liten til husets ferske 2-åring.
Et lite dykk i lageret med tynn ull resulterte i en brun og knæsjrosa dress! Jordbær og sjokolade er jo en herlig kombinasjon:)
Den forrige jeg strikket var i tre farger, men å ha seks nøster dinglende rundt beina er upraktisk, og jeg liker å ha muligheten til å ha med strikketøyet i veska.
Denne gangen nøsta jeg opp garnet dobbelt før jeg begynte, som var mye mer praktisk for reise-strikk :)

Ser mange skriver at nøstebarndressen er kjedelig å strikke, men jeg syns egentlig det motsatte. Striper har vel den effekten på meg. Eneste delen som går litt saktere er partiet fra man deler av til knappestolpe.

Har allerede planlagt enda en.. Syns det er praktisk å ha to, siden vi pleier å ha eget ulltøy som ligger i barnehagen.
Gikk for størrelse 2 år, men lengden på 3 år+.
Syns nøstebarn sine oppskrifter er små på størrelsen. Eller har jeg bare store barn?
Det rosa garnet er NZ lammeull fra 123knit, og det brune er fra nøstebarn. Brukte litt over ett nøste rosa, og nesten to brune.

Høsten er virkelig kommet nå, og det merkes! Skogen begynner å bli gul, og det virker som det aldri har tenkt å stoppe å regne. Benyttet anledningen en dag det var opphold et par timer til å ta noen bilder ute på verandaen. Ikke alltid like lett å ta fine bilder av en meget bestemt frøken.
Ønsker alle som er innom en fin søndagskveld, og en kjempefin uke :)

17 kommentarer:

 1. Javisst er jordbær og sjokolade en herlig kombinasjon!
  Flott nøstebarndress og supersøt fersk 2 åring!☺

  SvarSlett
 2. Stilige farger, jo! Herlige nøstebarndressen! Den var et favorittplagg hos oss i fjor, helt til den raknet helt etter et bittelite uhell med beltet i bilsetet. (Grrrr!!)
  Nydelig lita frøken! :-)

  SvarSlett
 3. Jordbær og s jokolade mmmmmm godt og i dette tilfellet veldig stilig :-)

  SvarSlett
 4. Må nok bare kaste meg inn i dress strikking jeg også!! Denne så deilig ut:) .. også under regntøy om det skulle regne i lang tid fremover;)

  SvarSlett
 5. Herlige bilder og en nydelig dress!!
  Hun ser svært så fornøyd ut med mathende dress, knapper og neglelakk
  :O) Herlig alder forresten, morsom og litt utfordring innimellom :O)

  SvarSlett
 6. One of the major trends in the footwear last year, are known as shooties and Timberland Boots are bigger than a shoe but shorter than the boat. Perfect for spring and fall days when you can not decide what to wear the shoes, boots are worn with jeans or trousers, they are perfect with dresses or skirts one cool retro style, which makes it very versatile to take.

  SvarSlett
 7. Oj, for en herlig fin dress! Kjempefine farger:-)

  Og mens jeg leser nikker jeg enig til alt du skriver! Ja, Nøstebarn har små størrelser (strikker også størrelse 2 år og lengde 3 år til min 2-åring). Enig, denne er morsom å strikke:-)Og, ja, to farger av gangen er mer enn nok;-)

  SvarSlett
 8. Kjempefin dress i flott fargekombinasjon :D

  Ha en fin uke
  Ann-Charlotte

  SvarSlett
 9. Nydelige farger på denne dressen! Jeg elsker disse dressene og har to liggende klare for høst og vinter. Men kunne godt tenkt meg flere!:-)

  SvarSlett
 10. Så herlig dress! Nydelige farger.
  Klem

  SvarSlett
 11. Flott fargekombo! Og skjønn frk! Vi har brukt de dressene kjempemasse.

  SvarSlett
 12. Deilig kombinasjon på en herlig unge! :)

  Jeg har hørt flere si at nøstebarn er litt små i str, men at det funker å legge på i lengden, men ikke nødvendigvis i bredden. Altså sånn som du har gjort. Kanskje de som har laget oppskriftene har veldig korte og tykke barn, hehe.

  Her ligger to sånne dresser klare til kuldegradene kommer, jeg strikket en til hver tvilling mens jeg ventet på at de skulle bli født. Veldig kjekt å bare kunne plukke fram fra skuffen nå!

  Enig med deg i at partiet fra skrittet og opp til ermene er litt kjedelig, men ellers funker stripene veldig godt som motivasjon her også. Stripemotivert, rett og slett!

  SvarSlett
 13. Så flotte bilder! Har også samme erfaring som deg - nøstebarnstrikk er små i størrelsen. Men når jeg blar gjennom boka, så ser jeg jo at de plaggene som barna har på seg sitter nokså stramt... Så kanskje har man ulike definisjoner for hva som er passelig. jeg liker at klærne er litt romslige, slik at de passer en stund og at barna ikke ser ut som de er tvingt inn i plagget, og da ender jeg ofte opp med noen ekstra cm her og der ;)

  Er også enig med deg ift stripestrikk! Jeg strikker dressen rundt og rundt og klipper heller opp etterpå, da blir ikke det midterste partiet så traurig å strikke :)

  SvarSlett
 14. Heisann :) Nå har jeg vært her inne og kikket litt :) For en koselig blogg du har! Så mye fint du lager og kjempefine bilder! Kommer gjerne innom her flere ganger. For en god ide å nøste oppg garnet dobbelt... Har aldri tenkt på det før jeg.. :)

  SvarSlett
 15. Nydelige farger på en dress som ser helt topp ut! Godt med noe som ikke spriker i ryggen under dressen når vi nå går mot kaldere dager også!

  SvarSlett
 16. Kjempe herlige farger :) Har liggende noen brune nøster til en slik dress, kanskje den må få noen striper...

  SvarSlett