fredag 5. april 2013

Barselgave #2

Mens jeg er i siget får jeg fortsette å vise fram barselgavene.
Lille Johanna kom også til verden i Januar. Faktisk på samme dag som Håkon jeg strikket Mini til i mitt forrige innlegg :) Mammaen hadde ønsket seg en heldress, så da måtte jeg fram med pinner og garn og lage en til lillefrøkna.
Nøstebarndressen er en klassiker og en favoritt her i huset. Tror denne dressen er den sjette jeg strikker siden jeg kjøpte boka for noen år siden.
Den kan være litt kjedelig å strikke, jeg er egentlig litt glad i litt utfordringer i strikketøyet mitt. Jeg lager derfor alltid striper, så får jeg en følelse av at det skjer litt mer underveis :)
Har noen nøster kauni som jeg har planer om å forvandle til en dress til frøkna, men da må jeg strikke med enkel tråd, så må vel regne litt om på størrelsen.
Har sett at noen strikker rundt og klipper opp for knappestolpe etterpå, men siden jeg ikke har symaskin blir ikke det aktuelt for meg.. (Hørte du mamma? Jeg har snart 30-årsdag :)
Har store mengder av rosa, lilla, grønn og blå shetlandsull fra garn.dk, så fikk brukt opp hele 184 gram i den minste størrelsen.  Shetlandsulla minner litt om kauni og føles litt stivere og tjukkere enn nøstebarngarnet. Men etter et bad i milo ble det mye mykere. Leste en plass at man kan vaske det i Zalo også for å få ut noe av spinnoljen, men husker ikke hvor akkurat nå :)

Ser at fargene varierte veldig, men den riktige fargen kommer best fram på det siste bildet.
God helg til alle som er innom :)

10 kommentarer:

 1. Nydelig dress, og for ei søt, lita tulle! Det var litt av ei barselgave! Så snill du er som strikker dress!

  Riktig god helg!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Gullegod barselgave! Heldresser en noe av det som vi brukte aller mest, heldige mottager!

  SvarSlett
 3. du behøver ikke en strikmaskine til at strikke rundt og klippe op, du kan hekle. Her er en undervisning på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=OROeKEj57Nk , jeg synes at kauni ligner den islandske ull lidt, så det vil nok være fint med kauni at strikke rundt og hekle og så klippe op.

  Men en symaskine er rigtig dejlig gave, fik en i 25 års fødselsdagsgave fra mine forældre :)

  SvarSlett
 4. For ei skjønn lita jente og fin dress! Veldig enig i at Nøstebarndressen er en klassiker, men virkelig kjedelig å strikke. 4 stykk ermer/bein = urk. Jeg holder på med min fjerde nå - må jo være det mest praktiske plagget til små tasser:-) Fin helg til deg!

  SvarSlett
 5. Kjempefin dress i fine farger! Den blir nok satt pris på fremover:) Utrolig at du har strikket 6 slike, tålmodig du er;) fin blogg du har, jeg har lagt meg til som følger:)

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 6. Dette var en ny blogg for meg, men du og du så flott en blogg. Må si du lager utrolig flotte ting. Vet nesten ikke hva jeg skal kommentere først og sist fordi det var så mye flott. Nydelig dress og en utrolig flott barselsgave. Her kommer jeg garantert innom igjen for dette var en veldig fin blogg.

  SvarSlett
 7. Så fine farger! :) Hmm.. Ikke hørt det med zalo før, kanskje det må prøves :) Herlig dress!Den står på strikkelisten min og jeg har handlet garn (NZ lammeuld), så en dag skal den strikkes :) Blir nok striper her og!

  SvarSlett
 8. Imponert over at du har strikket 6 heldresser! Men enig med deg, -det meste blir artigere med striper;)
  Koselig blogg du har, jeg må nok følge litt med her framover.

  Ha en super uke!

  SvarSlett
 9. Nydelig! Du behøver ikke symaskin, det finnes en genial heklemetode som funker hvis du bare strikker i ikke-superwashbehandlet ull! :)

  SvarSlett
 10. Kjempefin, genialt med hele dresser til de små. Snorkedressen til Pickles er et supert alternativ hvis du vil prøve et annet mønster:-)

  SvarSlett