onsdag 28. desember 2011

Den hemmelige julegavestrikkinga...


Har vært en hektisk Desembermåned med eksamenslesing og ni-strikking av julegaver.Mannen har gjort det meste av husarbeidet, og av den årsak ble nøstebarn pysjen til minsta halvert i størrelse. Kom ut av vaskemaskinen som en hard klump. Ny er bestilt, og jeg tar meg av ullvasken fra nå :)

Har strikka to gensere  på 3-4 uker, og i tillegg til det regna en haug med oppgaver i medisinregning. Usosial sa du? :) Har tatt litt tid å få vist de fram, liker best å ta bilder med klærne på, så måtte benytte anledningen da de kom på besøk i dag.
Mammas genser har jeg hatt planer om å strikke lenge. Når den var ferdig hadde jeg lyst å begynne rett på en til meg selv. Må nok kjøpe garn til den før salget på drops er over. 
Den er strikka med dobbel tråd alpakka fra Drops på pinne 5, så det var ikke noe langvarig prosjekt.
Var redd den skulle bli for liten, så felte litt mindre for livet enn det oppskriften sa. Jeg syns genseren satt fint på henne. Strikka både bolen og armene mange centimeter lengre, og det er jeg glad for. Kunne ikke vært noe kortere:) Oppskrifta er fra Drops, og den finner du her.
Ove hadde lenge ønska seg mariusgenser, så det måtte jo bli det. Strikka 80% av genseren på forelesninger, så det gikk egentlig også ganske kjapt:) Brukte garnet Rubin, som er et litt billigere enn Smart, og syns egentlig de to garntypene godt kan kombineres. Valgte å strikke str M til han, med mange cm ekstra på ermer og bol, siden har er lang og smal. Glad den passa:)


Nå skal et babysett strikkes ferdig, og blogges en dag snart, forhåpentligvis før babyen blir født:)

Ønsker alle en videre fin romjul:)

-Line-

7 kommentarer:

 1. Jeg har koset meg med å lese i bloggen din, og så utrolig mye fint du lager. Nydelige farger og flotte plagg. Kommer gjerne på "besøk" igjen.
  Ønsker deg og dine fortsatt noen koselige romjulsdager. Juleklæm

  SvarSlett
 2. Kjempe fine gensera, Line! Kordan oppskrift har du brukt på den til din mor?

  SvarSlett
 3. Takk for kjempehyggelig kommentar:)
  oppskriften på genseren har jeg linka til lengre opp:)

  SvarSlett
 4. For noen utrolig flotte gensere! Det er virkelig julegaver det står respekt av, store forseggjorte plagg! Heldige mottagere.

  Hvil litt på laubærne nå, du, og vent litt med resten av strikkestrabasene. Eller kos deg med dem i ro og mak uten tidsfrister.

  SvarSlett
 5. Kjempefine gensere! Må si du er meget rask og effektiv altså. Klapp deg selv på skulderen :)

  SvarSlett
 6. Tusen takk:) skal bli godt å bli ferdig med strikkeprosjekt som har tidspress over seg:)ser fram til å strikke litt mindre plagg også.
  Ønsker alle et godt nyttår!! :)

  SvarSlett
 7. For en herlig blogg du har!!! Og så fine gaver de fikk da!!! :)) <3 Legger meg helt klart til som følger her ja :)

  SvarSlett