søndag 6. mai 2012

Lille spire..

 Her i huset er det mest lillesøster som har skuffa full av vester.. Måtte gjøre noe med saken, å lage en til storebror også.. Fant fort ut at det kryr ikke akkurat av oppskrifter til gutter over fire.. Tips mottas mer enn gjerne om noen vet av fine mønster på guttevester..?

Kom over bloggen til rare rusk for en stund siden, og hun hadde laget et fint mønster. Spire passer bra til gutt, men er sikkert kjempefin i jentefarger også. Blir vel en til frøkna etterhvert også.
Skal egentlig strikkes med dobbel tråd av type holst eller totrådsen fra nøstebarn, men
hadde en periode jeg kjøpte en del extra fine merino fra pickles, så har en del jeg må få brukt opp. Valget falt på en fin melert blåfarge som han plukka ut selv.. Stripene måtte mamma hjelpe litt med.(det må jo matche:) Stjerneknappene er kjøpt på ebay, i lot på 50 stk. Myye billigere:)

Fulgte ikke oppskrifta helt slavisk, og her er noen endringer jeg gjorde:
La opp 12 masker ekstra pga tynnere garn, og strikka noen cm lengre bol. Kunne sikkert vært litt større, men satser på at den går ut litt etter et lite bad. Strikka knappestolpen for seg, og sydde fast i bærestykket senere. Syns det så penest ut. Også valgte jeg å maske sammen skulderstroppene, blir mindre klumpete på den måten.
Gikk med litt over to nøster blå, og en liten rest av stripefargene.

Observante lesere kan se at lua er fra G-anettes luefabrikk. Den er perfekt til denne årstiden. Ønsker meg en selv også:)

14 kommentarer:

 1. Kjempefin :-)
  Holder på og strikke en selv, men fikk ikke til knappestolpen. Driver og manner meg opp til å rekke opp og strikke på nytt..

  SvarSlett
 2. Nydelig vest! Fine farger:)

  SvarSlett
 3. Flott vest!
  Denne liker jeg virkelig - må vel strikke en snart :)

  klem

  SvarSlett
 4. Så stilig vest til storebror!
  Nei, det er ikke alltid like lett å finne oppskrifter til gutter synes jeg... eller menn for den delen....

  Ha ei fin uke!

  SvarSlett
 5. den ble kjempefin! liker så godt fargene.
  Og ja, veldig fine mønster hos Rare Rusk - helt enig.
  Skal være på utkikk etter guttevester... :o)

  SvarSlett
 6. Å, så fin den vesten var! Herlige fargevalg. Vesten ligger høyt oppe på lista mi for tiden, og nå enda høyere :) Takk for at du delte mønsterendringene dine, alltid kjekt å få "rapport" fra noen som har strikket plagg tidligere.

  Og takk for lue-reklame ;)
  Hvis du handler "live" hos meg så si hei neste gang ;)

  Ha ei flott uke
  Klem fra Slettaelva

  SvarSlett
 7. Så utrolig mye fint du har laget:)) Legger meg som følger jeg:)

  Fin mandag:)

  SvarSlett
 8. Jeg likte din Spireversjon kjempegodt! Nydelige farger på fin gutt!
  Har selv vesten "Teitur" av Sanne Bjerregaard på listen over ting som skal strikkes, den ser veldig fin ut syns jeg! Du finner den på Ravelry.

  SvarSlett
 9. Der havnet enda et prosjekt i køen min på Rav. Den var nydelig og fargene du har brukt var veldig delikate.

  SvarSlett
 10. Kjempefin vest i delikate farger! Utrolig praktisk med slike vester nå som været er varmt og kaldt litt om hverandre:)

  SvarSlett
 11. Flott vest, og den lille muffins-kjolen i innlegget under var jo helt nydelig til jenta di! Fin blogg dette her, jeg kommer igjen!

  SvarSlett
 12. Kjempefin blogg du har:)

  Denne vesten ble utrolig fin! Den har jeg også på strikkelista mi. Hvordan syns du garnet holder seg i bruk? Blir det nuppete?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:)
   Har brukt det garnet en del, og syns ikke det nypper så mye. Det som er dumt er at det kan ikke vaskes i maskin(jeg gjør det da, tar sjansen, og det har gått fint hittil:)

   Slett
 13. Nyydelig vest! Du lager sååå masse fint, flinka! :)

  SvarSlett